Welkom bij de Vrijbuiters

Wat bieden wij?

Buitenschoolse Opvang

Per dag kunnen er 130 kinderen opgevangen worden in de leeftijd 4-12 jaar. De bso brengt en haalt kinderen van basisschool de Smitshoek, locatie Riederhof, Brandsma-Akker en Kouwenhoven-Akker.

De Vrijbuiters heeft zes groepen buitenschoolse opvang. De kinderen van de Vrijbuiters zijn snel bekend en vertrouwd in de verschillende ruimten van deze locatie, zodat de overgang naar een volgende groep eenvoudig is. De Vrijbuiters is naast de Christelijke Basisschool de Smitshoek gelegen en werkt goed samen met school. We brengen en halen de kinderen van alle locaties van de school;  locatie Riederhof, locatie Brandsma-akker en locatie Kouwenhovenakker.
BSO de Vrijbuiters zit gevestigd in hetzelfde pand als de dagopvang locatie de Petteflet en de peuterspeelgroep de Tamboerijn.


Wij bieden voorschoolse-, tussenschoolse, naschoolse-  vakantie-opvang en flex-opvang voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar. We hebben de volgende zes groepen:

·  * De Mini Schildpadjes (max 17 kinderen ) locatie Riederhof

·  * De Stampende Olifantjes (max  20 kinderen ) locatie Riederhof

·  * De Kwakende Kikkers (max 20 kinderen ) locatie Riederhof

·  * De Snelle Schildpadjes (max 20 kinderen) locatie Riederhof

·   * De Lachende Beestenboel (max 20 kinderen) locatie Riederhof

·   * De Snelle Poema’s ( max 30 kinderen) locatie Riederhof

Op woensdag en op vrijdag hebben we een andere samenstelling van de groepen omdat er op die dagen minder kinderen komen. Op deze dagen zijn er dus nog voldoende plaatsen!

 

BSO activiteiten

De BSO ruimte bestaat uit verschillende ruimtes, die de kinderen uitnodigen voor verschillende speelactiviteiten. De diverse hoeken in de ruimtes en de knutselkamer dagen de kinderen uit. De huiskamer is een ruimte waar de kinderen (onder begeleiding) kunnen uitrusten of bijvoorbeeld een boekje lezen of TV kijken. Op maandag huren we de naastgelegen sporthal waar de groepen “per toerbeurt” naar toe gaan. De Vrijbuiters biedt activiteiten aan die passen bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Wij vinden het belangrijk de kinderen veel mogelijkheid tot zelfontplooiing te bieden. Op alle groepen passen we leeftijdsgerichte kinderparticipatie toe en werken we met activiteitencarrousels.

De groepen stellen zich voor:

Hoi allemaal!

Mini Schildpadjes

ruimte bso ms 2

Onze groep heet de Mini Schildpadjes. Als we naar groep 1 gaan dan gaan we ’s middags naar de BSO. Bij de mini schildpadjes besteden we veel aandacht aan de drie R's(rust, reinheid en regelmaat) Op de BSO kunnen we heel veel leuke dingen doen. Als het goed weer is spelen we ook vaak buiten. Onze PM’ers (pedagogisch medewerker) is Annet.

Stampende Olifantjes

ruimte bso so

Hallo wij zijn de Stampende Olifantjes van BSO de Vrijbuiters. We hebben net de vakantie achter de rug met heel veel leuke activiteiten en uitstapjes. En dat ziet er heel leuk uit in die groene shirtjes van de SKB. ‘Het leukste wat je kunt zijn is jezelf, toch?!’ Ons lokaal is lekker groot, blauw, en gezellig! We houden erg van buiten spelen en toen wij de themakist over de natuur hadden, hebben we heel veel beestjes gevangen! Nu hebben we de workshop ‘Muziek en dans’ en dat is echt niet alleen voor meisjes want de jongens doen net zo enthousiast mee. ’t Is gewoon een heel gezellige groep met Kimberley en Lisa als vaste PM’ers

Kwakende Kikkers

ruimte kk 1 1

Als de kinderen bijna naar groep drie gaan mogen ze over naar de Kwakende Kikkers. Op deze groep doen we heel veel samen, samen een spel of een activiteit.  We hebben een verkleedhoek en een autohoek. Ook maken we regelmatig gebruik van de knutselkamer waar we ons naar hartelust kunnen uitleven. De Pm'ers van de groep is Lydia, Tamika en Carola.

Snelle Schildpadjes

ruimte bso ss 1

De laatste groep in het hoofdgebouw zijn de Snelle Schildpadjes. Op deze groep worden ze verder begeleid zoals bijvoorbeeld in het lezen en schrijven.De kinderen mogen ,in overleg met de ouders, een buitenspeelkaartje aan vragen. De vaste Pm'ers van deze groep zijn Peter en Gonnie.

Lachende Beestenboel

ruimte bso lb 1

Wij zijn De Lachende Beestenboel. Op een gewone dag zitten er zo’n 20 kinderen op de groep die na schooltijd op de bso komen om gezellig met elkaar te spelen. De Lachende Beestenboel kenmerkt zich door de mate van de zelfstandigheid die de kinderen steeds meer beginnen te ontwikkelen. Zo mogen de kinderen zelfstandig buiten spelen op het plein en komt er een aantal kinderen zelfstandig naar de bso. We hebben op de groep ook onze vaste groepsmomenten waarin wij samen drinken en wat eten. De kinderen gebruiken deze momenten om samen de dag door te nemen of wat bij te kletsen en grapjes met elkaar te maken. Na het eetmoment mogen de kinderen gaan spelen op de groep of buiten. Op de groep zijn er verschillende speelhoeken waarin de kinderen zich kunnen vermaken. Zo hebben wij een echte “chillhoek” waar de kinderen een film kunnen kijken, een tijdschriftje kunnen lezen of even met de Wii kunnen spelen. In een andere hoek kunnen de kinderen zich uitleven in hun eigen winkel of wordt er schooltje gespeeld. Voor de kinderen die liever wat anders willen is er nog genoeg te doen. Er zijn onder andere spelletjes die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen en een knutselkamer voor de kinderen die liever hun creatieve talenten willen uiten. Kortom er is genoeg te beleven voor de kinderen om het op de bso tot een echte Lachende Beestenboel te maken, samen met Carla en Rozala .

Snelle Poema´s

ruimte bso sp 1

 

De Snelle Poema's zijn de grootste kinderen op de BSO. Ze blijven op deze groep tot ze van school en de BSO afgaan. Dit is een hele gezellige en grote groep.Ook hier wordt er gewerkt aan de mate van zelfstandigheid van de kinderen om deze meer te ontwikkelen. Zo mogen de kinderen zelfstandig buiten spelen en komt een groot aantaal kinderen, met toestemming van de ouder/verzorger, zelfstandig naar de BSO. De vaste eet en drink momenten zorgen ervoor dat de groep een hechte groep blijft. De vaste PM'ers zijn Kira en Shirreline

 

Huiswerk
Op verzoek van ouders, begeleiden we de kinderen met hun huiswerk. Voor meer informatie kunt u terecht bij de locatiecoordinator Nathalie Hoogvliet-Klijnsmit

 

Bijlagen

GGD rapporten

Bijlagen

meivakantie 'nieuwe stijl' 2015!